Blij met mijn stage!

21-12-2015
Melissa van de Weijenberg, stagiaire Stap.nu

Blij met mijn stage!

Wat gaat de tijd toch snel! Ik ben alweer 16 weken stage aan het lopen bij Stap.nu. Zoals het gezegde luidt: ‘de tijd gaat snel als het gezellig is’. En dat is het ook zeker. Hier op het hoofdkantoor wordt er samen hard gewerkt, maar is er gelukkig ook tijd voor gezelligheid. Daarnaast is het ook heel leerzaam, maar hierover later meer, want ik zal bij het begin beginnen.

Waarom de reintegratiebranche?
Ik ben nieuwsgierig naar de re-integratiebranch. Als HRM-er kun je zoveel kanten op. Ik wil graag van alle mogelijke werkzaamheden geproefd hebben om te kijken wat mij nu ligt. Mijn vorige stage was op een grote HR afdeling, dit beviel mij niet helemaal, waardoor ik eens een hele andere kant op wilde. Ik wil iets voor de mens kunnen betekenen en dat miste ik bij mijn vorige stage enorm.

Waarom Stap nu?
Ik ben bij Stap.nu terecht komen door gewoon te ‘googlen’ naar reïntegratiebedrijven. Lang leve het internet! Zo kwam ik Stap.nu tegen en het leek mij een heel interessant bedrijf om bij te werken. Vooral de doelgroep, maar ook de missie en visie waar Stap.nu voor staat sprak mij erg aan. Ik heb meteen een open sollicitatie gestuurd en tot mijn vreugde mocht ik op gesprek komen. Ik had een gesprek met Guido dat wel 2 uur duurde en kreeg meteen zin om aan de slag te gaan. Toen ze vroegen of ik nog iemand wist die ook stage wilde lopen, dacht ik meteen aan Ilona, zij was ook erg enthousiast en werd ook aangenomen. Dit hebben we samen gevierd met een heerlijk lang weekend Renesse.

Na 16 weken stage ben ik met verschillende werkzaamheden bezig geweest. Op dinsdag en woensdag werk ik op kantoor. Hier ben ik net als de andere stagiaires bezig met acquisitie bij huisartsen, werkgevers, arbodiensten, UWV medewerkers en casemanagers. Ook heb ik onlangs met een stand van Stap.nu op de V&VN Oncologiedagen gestaan. Dit waren leuke en interessante dagen, omdat de bezoekers erg betrokken zijn met onze doelgroep.  Daarnaast heb ik een aantal cliënten die ik help bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Op maandag en donderdag werk ik aan mijn onderzoek. Na wat afkeuringen en stress heb ik eindelijk een goed en interessant onderwerp. Ik ga onderzoek doen naar ‘de binding tussen Stap.nu en de freelance coaches van Stap.nu’. Hier zal ik de komende tijd nog druk mee bezig zijn.

Voor nu kan ik zeggen dat deze 16 weken erg interessant, leuk, leerzaam en vooral waardevol zijn en ben ik blij dat ik voor Stap.nu mag werken!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial