Blog Ilona de Vroom

16-11-2015
Blog Ilona de Vroom

Out of the Box denken?!

Daar stond ik dan voor de deur van Stap.nu! een beetje zenuwachtig, wat gaan ze allemaal van mij verwachten? Tijdens het kennismakingsgesprek vroegen Edith en Guido of ik zelf wilde nadenken over een goed onderwerp voor mijn afstudeeronderzoek. Het eerste wat daarna door mijn hoofd ging was; “PANIEK ik ben niet zo creatief en goed in out of the box denken!”

Een avondje borrelen met een vriend veranderde in een out of the box denk-avond waar we samen een onderwerp ging bedenken voor mijn afstudeeronderzoek. Hij stelde de vragen en ik gaf simpelweg de antwoorden. Na een avond gebrainstormd te hebben kwamen we op het volgende onderwerp; de ervaring van ziekteverzuimbegeleiding bij kanker door leidinggevende, werknemer die gediagnostiseerd is met kanker en collega. Edith en Guido vonden dit ook interessant waardoor ik dit onderzoek de afgelopen 10 weken en nog de komende 10 weken mag gaan uitvoeren.

Naast dat ik zelf een onderwerp voor mijn onderzoek moest bedenken kregen we ook de opdracht om voor de eerste stagedag een ludieke presentatie te geven over wie ik ben. En alweer sloeg de paniek toe! Een ludieke presentatie!? Ik ben toch niet goed in out of the box denken. Gelukkig had ik een originele manier gevonden. Ik had persoonlijke spullen in een rugzak gedaan en verteld dat ik bij Stap.nu mijn rugzak verder wil gaan vullen! De eerste spannende dagen ben ik gelukkig goed doorgekomen en dit is alweer 10 weken geleden. Ik heb mijn rugzak weer een beetje weten te vullen en heb inmiddels mijn weg gevonden bij Stap.nu.

Op maandag en dinsdag werk ik aan mijn onderzoek op school en dinsdag en woensdag op kantoor. Hier ben ik onder andere bezig met het bellen voor naamsbekendheid en nieuwe trajecten bij huisartsen, werkgevers, arbodiensten en casemanagers. Daarnaast help ik een aantal klanten met het zoeken naar een nieuwe baan. Dit doen we aan de hand van het ontvangen CV van de klant en Jobport, dit is een vacature zoekmachine die alle vacatures in Nederland vindt, structureert en ontdubbelt. Op die manier hoop ik iedere keer een perfecte match te vinden tussen de klant en een nieuwe werkgever.

Een ander leuk en gezellig hoogtepunt van de afgelopen 10 weken was het filmen voor Pink Glove Dance bij het OOK centrum in Rotterdam. Hieronder staat de link naar het filmpje waarin je ons namens Stap.nu kunt zien dansen!

(http://www.pinkglovedance.eu/videos/2015-videos/?name=Stichting)

Kortom de eerste 10 weken bij Stap.nu waren leuk, leerzaam, interessant en mooi. Je krijgt hier waardering voor je werk van de medewerkers van Stap.nu, nieuwe werkgevers die je belt en klanten van Stap.nu waar je een nieuwe functie voor aan het zoeken bent!

Groetjes en tot de volgende keer

Ilona de Vroom

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial