Blog Justus van de Loo

X-factor!

Het begon allemaal bij de zoektocht naar een geschikt stagebedrijf, een plek waar ik mijn afstudeeropdracht moest gaan schrijven, een plek waar ik mij op mijn plaats zou voelen en dé plek waar ik mijn kwaliteiten zo goed mogelijk in kan zetten. Mijn zoektocht begon in Amsterdam, lekker dicht bij huis. Hoewel de bedrijven waar ik contact mee had interessant waren, miste er naar mijn gevoel toch iets voor mij, de zogenaamde X-factor, maar deze X-factor is natuurlijk voor iedereen verschillend!

Wat is voor mij de X-factor? Ik kwam er achter dat ik echt iets wil toevoegen, en niet alleen aan het bedrijf, maar het belangrijkste nog, iets toevoegen aan de maatschappij! Je raadt het misschien al, banken en de fastfoodsector konden niet op mijn interesse rekenen. Na een gesprek met mijn schoonmoeder, coach bij Stap.nu, had ik de X-factor gevonden: Stap.nu. Een onderneming die mensen echt weer op het juiste pad weet te zetten, ondanks alle tegenslagen die zij te verwerken krijgen. Het bijdragen hier aan lijkt mij heel erg waardevol, voor de mensen zelf, en de samenleving.

Nu, bijna twee maanden onderweg voel ik me als een vis in het water bij Stap.nu! De uitdagingen en nieuwe dingen die ik hier leer zijn ook weer een zoektocht. Met Guido als leermeester sales, de samenwerking met Edith om als recruiter mensen te helpen naar hun volgende baan en het werken aan mijn afstudeeropdracht houden mij de komende maanden zeker bezig. Een van de leermomenten was de wedstrijd met mijn medestagiairs om in 1 week tijd zo veel mogelijk huisartsen te spreken over het belang van een goede begeleiding bij kanker en werk. Het resultaat, een knallende week met super resultaten maar ook lastige gesprekken, met als kers op de taart een pot Calvé pindakaas! Tsja, wie is er niet groot mee geworden?

Het belangrijkste wat ik tijdens deze zoektocht geleerd heb is dat niet de finish, maar vooral de weg er naar toe het meest waardevol is. Je maakt fouten, je hebt leermomenten en je komt je zelf op sommige punten echt tegen. Juist deze zoektocht en deze ervaring kan ik ook weer inzetten voor mijn werkzaamheden bij Stap.nu! Kortom, een leerzame periode met hoogte en dieptepunten, maar oh wat heb ik nu al veel geleerd en wat is het resultaat toch mooi!

Justus van de Loo
29-10-2015

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial