Nu wordt er ook voor mij gelopen … deel 13

05-01-2017
Nu wordt er ook voor mij gelopen…deel 13
Helma H, cliënt Stap.nu

16 januari 2016

Het is zaterdag, fijn dat mijn man en zoon vrij zijn vandaag. Gezellig en ik merk dat ik het nu niet fijn vind om alleen te zijn. Die dag komen mijn schoonzus en haar dochter op bezoek. Zij brengen een mooie bos rozen mee. Ze zetten die voor mij in een vaas. Later komt de buurvrouw nog met een mooi boek. Wat word ik toch verwend. Ik hoef niets te doen, maar word toch moe van het bezoek en het praten. Na de lunch ben ik dan ook blij dat ik in bed lig. Allemaal wel wat onhandig met twee drains in plastic zakken; even goed installeren allemaal en dan een heerlijk middagdutje doen.

17 januari 2016

Elke ochtend moet ik aflezen hoeveel cc vocht erin de drain is bijgekomen ten opzichte van de vorige dag. Bij minder dan 50 cc mag er een drain af. Vandaag is het zover. Op naar de eerste hulp. Nou , die vonden het toch wat spannend allemaal, maar na wat op en neer getelefoneer kon één drain eraf. Pfff fijn, één plastic zak met drain minder aan mijn lijf.  Nog maar één te gaan. Verder een lekker rustig dagje met een middagdutje……

18 januari 2016

Die middag naar het ziekenhuis en de tweede drain mag eraf. Heerlijk, geen toeters en bellen meer aan mijn lijf. Nu verder zorgen dat ik op krachten kom. De dinsdag en woensdag niets op het programma, alleen uitrusten, stukje wandelen en herstellen van de operatie.

21 januari 2016

Vanochtend naar de fysio geweest.  Aan de hand van de sportmedische keuring wordt een trainingsschema voor mij gemaakt.  Ik sport met bemiddeling van stichting Tegenkracht. Zij hebben indien nodig expertise in huis, die de fysiotherapeut die mij begeleidt tijdens het sporten kan raadplegen, omdat training na en tijdens behandelingen van kanker soms specifieke vragen op kan roepen. We gaan met name trainen om de spierkracht verder op te bouwen. Deze is ver te zoeken na de chemokuur en verder ook werken aan de conditie. Het eerst door middel van fitnessapparatuur en het laatste door te fietsen. Later die ochtend voor controle naar de chirurg. De eerste controle na de operatie van 13 januari. Alles is oké, hechtstrips kunnen eraf. Geen gekke dingen zoals een ontsteking ofzo. Gelukkig, herstelproces verloopt volgens plan. Verder een rustig weekje, veel rusten, sporten, leuke dingen doen. Kortom, ondanks de heftige operatie ook genieten van de leuke dingen in het leven.

25 januari 2016

Voor mijn werk ben ik bezig met een project medicatieveiligheid. Erg leuk. Er wil iemand een afspraak met me om over e-learning te praten. Ik heb aangegeven dat dat kan, maar dan moet je wel bij mij thuis komen. Vandaag is het zover en laat hij mij zien wat hij te bieden heeft in het kader van digitale instructie rondom medicatieveiligheid.

26 tot en met 31 januari 2016

Veel bezoek deze week, mijn zus en haar dochter, een oom en tante met mijn ouders, collega’s, een vriendin met haar man. Kortom, erg gezellig allemaal. Ik heb deze week uiteraard ook twee keer gesport, dat voelt ook goed om te doen. Spierkracht en conditie gaan vooruit……. Ook op tijd rusten, dan houd ik de goede balans. Op 28 januari voor de vijfde keer naar Stap.nu geweest. Het is altijd fijn om hier naartoe te kunnen.

Uiteraard is Stap.nu een re-integratie bedrijf dat gericht is op terugkeer en/of zoeken naar werk, maar ik  ervaar het als erg fijn dat ik ook mijn verhaal kwijt kan bij een ervaringsdeskundige. Hoe zit je steunsysteem in elkaar, van wie wil ik en kan ik hulp krijgen/vragen. Wat doen de behandelingen fysiek en emotioneel met je. Ook met elkaar kijken waar mijn drijfveren  qua werk liggen helpt mij. Wat wil ik straks als ik beter ben? Waar krijg ik de goede energie van? Hoe stond ik in mijn werk voordat ik ziek werd? Wat heeft kanker met me gedaan en hoe wil ik verder? Allemaal vragen waar ik samen met Edith, mijn coach, stapje voor stapje een antwoord op ga zoeken en vinden!

01 februari  tot en met 5 februari 2016

Weer veel afspraken deze week. Twee keer sporten en twee keer ga ik een paar uurtjes werken deze week. Verder op maandag naar de bedrijfsarts en woensdag naar de oncoloog voor uitleg en om een start te maken met de hormoontherapie. Deze woensdag ook even langs de oncologieverpleegkundige geweest  om vocht dat toch in mijn borst was ontstaan weg te laten zuigen. Verder ook weer veel dingen doen waar ik zin in heb. Serie kijken op TV, lezen, puzzelen, kleuren en rusten. Vreemd, maar ik dacht dat ik me erg zou gaan vervelen zoveel thuis. Maar dat is er echt niet bij. Deze week ook bericht gehad dat ik op maandag 8 februari naar de radiotherapeut moet om uitleg te krijgen over de bestraling. Ook moet ik die dag door de CT-scan. Aan de hand hiervan wordt het bestralingsplan gemaakt. Maar goed, we wonen in Brabant. Het is februari en we gaan ook carnaval vieren. Dat hoort er toch bij nu we niet op wintersport zijn in deze periode.

Op zaterdag gaan we de stad in. Mijn nichtje is terug uit Bali en ze appt dat ze in de stad is. We spreken af dat ik haar zal ontmoeten in de kroeg. Ik heb haar dus vijf maanden niet  gezien. We drinken een biertje met elkaar en na een paar uurtjes  gaan we uit eten. Ik kan dan meteen even uitrusten, alhoewel ik me fit voel. Later op de avond zullen we de buren ergens ontmoeten en met z’n vieren gaan carnavallen.

Wat kan ik hiervan genieten, wat vreemd, ik voel me ook zo goed. Ik  sta met een biertje in mijn hand en heb echt niet het gevoel dat er zoveel gebeurd is in de afgelopen periode. Ik voel me blij en gelukkig en geniet volop van het carnavallen samen met mijn man en de buren.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial