Mijn belevenis van Stap.nu, deel 1

19-11-2015
Mijn belevenis van Stap.nu, deel 1
Wendie Verweij

Zoals wellicht sommige al weten ben ik al meerdere maanden onderweg bij stap.nu. En voor diegene die mij nog niet kennen, stel ik me graag even voor :-)

2,5 jaar geleden is er bij mij borstkanker geconstateerd. Mijn beide borsten werden verwijderd, 2 weken later werden ook mijn okselklieren verwijderd. En helaas 2 weken na die operatie was de tumor op dezelfde plek weer terug! Een raadsel! Hoe dat zo? Alles was toch weggesneden? Gen onderzoek volgde (mijn moeder en oma hadden ook borstkanker), bleek geen gen drager te zijn, dus gewoon pech geval? Chemo en bestraling volgde. En kort daarna ben ik Herstel en Balans gaan volgen vanuit het ziekenhuis. Het ging goed met me, althans dat dacht ik! Want ik ben iemand die altijd maar door gaat en niet stil durf (eerder wil) te staan. Gesprekken met het UWV volgde (want ik had net een nieuwe baan met een 6 maanden contract toen ik ziek werd) en zij verwezen mij door naar stap.nu. En heb daar tot vandaag de dag geen minuut spijt van gehad!

Het begin traject was vooral gericht op mijzelf. Wie ben ik? Hoe sta ik er nu in? Wat zijn mijn knelpunten? Wat wil ik veranderen? Hoe kom ik dicht bij mijzelf? En bovenal welke weg ga ik bewandelen om mij goed te voelen en de dingen te ondernemen waar ik mij goed bij voel? Vragen waarop je aan het begin van je traject vaak mee in de knel zit. Ik hoor Edith nog vaak zeggen “Wendie wat straal je tegenwoordig een rust uit, dit was wel anders toen je hier voor het eerst was.” “De eerste keer zat je te stuiteren bij mij op de stoel.” Ja ik weet het nog goed. Was mezelf volledig kwijt. Meerdere opdrachten verder, die ik mee naar huis kreeg, kan ik nu zeggen dat ik mezelf voor een deel weer heb terug gevonden. Maar dankzij de obstakels waar ik nu nog steeds tegenaan loop (zie mijn blog Voel je weer Vrouw) is het steeds weer die balans opmaken.

Zo ook een balans opmaken voor de toekomst, al kijk ik liever niet te ver vooruit, en pluk liever de dag! Tijdens mijn eigen borstkanker traject werd al snel duidelijk dat ik iets voor mijn lotgenoten wil betekenen. Ik wil mijn eigen onderneming gaan oprichten. Voel je weer Vrouw “Stralend bij borstkanker”. Want ook tijdens een zware periode kun je er toch mooi uit blijven zien. Voel je weer Vrouw is allesomvattend. Advies en begeleiding door een ervaringsdeskundige, ik dus. Maar ook verkoop van hoofdbedekking middels sjawls en verzorgende producten. Tevens als tussenpersoon voor zowel oncologische fysiotherapie, haarwerken, protheselingerie op maat, beweging en voeding etc.

De website had ik zelf al snel gemaakt (vele uurtjes zijn hier met plezier in gaan zitten), Facebook pagina aangemaakt, visitekaartjes ontworpen te samen met de huisstijl en een netwerk opgebouwd. Maar dit lukt me niet alleen.

Dankzij stap.nu wordt ik begeleid met het opzetten van mijn eigen onderneming. Om Voel je weer Vrouw tot een succes te maken heb ik meer kennis nodig dan datgene wat ik heb opgedaan in mijn eigen borstkanker traject. Vorige week had ik weer een afspraak staan met Edith (dit heb ik gemiddeld eens in de 2/3 weken). Ik zat ermee in mijn maag dat ik eigenlijk niet goed weet waar ik aan toe ben. Waar ik me op kan gaan focussen. Samen hebben we een balans opgemaakt. Welke middelen heb ik nodig? Welke opleidingen zou ik hiervoor kunnen volgen? En vervolgens hebben we een opleidingsaanvraag opgesteld en ingediend bij het UWV :-). Erg spannend. Ik hoop dan ook zo dat deze wordt goedgekeurd. Zodat ik weer een doel heb waar ik voor kan gaan. En ben dan ook weer met een gerust hart bij Edith weggegaan en heb daar weer nieuwe energie van gekregen!

Wendie Verweij, Voel je weer vrouw, www.voeljeweervrouw.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial